Het verhaal van Jozef heeft altijd een diepe indruk op mij gehad. Ik herinner mij een meester op de basisschool die heel gepassioneerd het verhaal over Jozef kon vertellen waardoor ik bijna in de schoolbanken zat te huilen.

Pas vele jaren later begon ik de diepere betekenis van de geschiedenis van Jozef te begrijpen. In Jozef mogen wij een schaduwbeeld van Jezus zien. De veelkleurige mantel van Jozef wordt afgenomen en hijzelf wordt in een diepe put gegooid en later verkocht als slaaf. Ook Jezus verliest Zijn kleding en daarmee Zijn hele waardigheid. Hij heeft ontzettend geleden, zodat wij opnieuw bekleed mogen worden met Zijn heiligheid (Jesaja 61:10)
In deze Biblejournaling heb ik eerst een mantel in de Bijbel getekend. Daarna heb ik nagedacht over wat mij soms kan belemmeren in de omgang met God. Dit kan bijvoorbeeld bepaalde negatieve denkpatronen of zonden zijn. Dit heb ik in de mantel voor mijzelf opgeschreven. Daarna heb ik de mantel beplakt met stukjes papier en de mantel beschilderd met rode verf. De rode verf staat symbool voor het bloed van de Here Jezus. Het bloed van Jezus reinigt ons van alle zonden. Jouw en mijn zonden zijn schoongewassen! Halleluja! Voor altijd en eeuwig komt Hij niet terug op wat wij hebben gedaan. Zo biedt God ons in Christus een nieuwe veelkleurige mantel aan!

De bladzijde heb ik afgemaakt met neocolors 2, pastelpotloden en kleurige washitape.

Download het sjabloon (klik hier).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *