Jozua 1:9 “Wees sterk en moedig en laat je niet door angst ontmoedigen, want de Heer je God is bij je”. Deze Bijbeltekst is de leidraad voor het schilderij Be Strong.
Eigenlijk was dit doek mislukt, het stond al een hele poos in een rommelhoek. Op een dag zag ik het weer staan en zette het op mijn schildersezel. Ik vond het eigenlijk jammer dat het er zo treurig bij stond. Ik begon de ondergrond opnieuw te bewerken en te schilderen en zag zomaar een vrouw tevoorschijn komen.
In het gewone leven komt het ook voor dat we een ander of onszelf niet zien staan, omdat we vinden dat hij of zij het niet waard is. Gevoelens van minderwaardigheid en faalangst kunnen ons leven beheersen.
Persoonlijk word ik altijd geraakt door de tekst uit 2 Corinthiërs 5:17 “Daarom ook is iemand die een met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”. God kan iets nieuws in ons leven scheppen, wat wij ook hebben gedaan en hoe we ook over onszelf denken. Als we Hem maar toelaten in ons leven!
En daardoor hoeven we ons niet meer door angst te laten leiden, angst houdt je gevangen om vrij te leven zoals God het heeft bedoeld. We mogen vliegen net zoals een vlinder die uit zijn cocon een nieuwe schepping is geworden. Wij mogen gaan staan in de waarheid van het Woord van God en daarbij word ik steeds weer aangemoedigd door bovenstaande tekst uit Jozua 1:9